Connectie-infographic

Voel jij je (net als ik) ook een beetje down in januari? De kerstbomen staan bij de vuilnis, de lichtjes zijn weg… het liefst zou ik aan mijn winterslaap beginnen! Toch is me terugtrekken niet de remedie voor dit gevoel. Vaak voel ik me er zelfs slechter door. En weet je, alle onderzoeken tonen aan: van verbondenheid voelen word een mens gelukkig! Verbondenheid geeft een gevoel dat we er mogen zijn en ergens bij horen. Dus, wakker worden! Aan de slag!

Maak 2019 het jaar van meer connecties, meer verbondenheid en een groter netwerk!

Je kunt een gratis infographic downloaden met 6 stappen naar meer verbondenheid om boven je bed of bureau hangen.  Hier beschrijf ik de 6 stappen:

  1. Neem die eerste stap.. om meer mensen te leren kennen kan je natuurlijk wachten op die ander. Maar jij kan ook die eerste stap nemen. Beetje spannend? Begin het gesprek met “hallo” en ga verder met stap 2..
  1. Zoek naar gemeenschappelijkheid… in achtergrond, interesses or ervaringen. Bijvoorbeeld: is ook pas getrouwd, heeft in het buitenland gewerkt, is vegetarisch, houdt van Apple computers (of juist niet).. dat soort dingen. Je mag best even spieken op Facebook of Linkedin of stel open vragen bij de koffiemachine.
  1. Wees oprecht geinteresseerd..praat weinig, vraag meer. Mensen vinden het vaak fijn om te praten als ze merken dat je echt interesse toont. Stel open vragen (wat..hoe.. wanneer) want dan krijg je meer informatie.
  1. Luister écht. Echt luisteren is niet bezig zijn in je hoofd met wat je terug gaat zeggen (zoals we vaak doen). Als je écht luistert, is je aandacht bij de ander en kun je samenvatten wat die ander zegt en zelfs nog een vraag stellen. Echt luisteren gebeurt maar weinig. De ander zal blij verrast zijn met jouw toegewijde aandacht.
  1. Herhaal de emotie. Als iemand vertelt over zijn idiote collega hoef je het daar niet mee eens te zijn. Je kunt wel het gevoel erkennen wat er achter zit:” ik kan me voorstellen dat het frustrerend voor je is”.  Die ander voelt zich dan echt begrepen en gehoord. Het is geen truuk, je hebt de ander écht gehoord.
  1. Wees positief. Mensen vinden het prettiger vertoeven bij mensen die optimistisch in het leven staan. Eindig het gesprek ook op een positieve manier zoals:” Leuk je beter te leren kennen, bel me gerust om nog eens koffie te doen”  of “  Leuk dat we hebben kennis gemaakt, hopelijk zien we elkaar weer”.

Als je deze stappen volgt, zal je merken dat het steeds makkelijker gaat. Je gaat je meer verbonden voelen met mensen, je vriendenkring en netwerk worden groter.  Probeer het uit. 

Veel succes!

Mondiaal Training & Coaching brengt mensen dichter bij elkaar. Mondiaal ondersteunt organisaties beter te communiceren en samen te werken. Mondiaal  is gespecialiseerd in interculturele communicatie training.

www.mondiaaltraining.nl of email: gkeukens@mondiaaltraining.nl