Diversiteit & Identiteit training

Als je begint met het invoeren van diversiteit en inclusie initiatieven in jouw organisatie of team dan wil je dat mensen zich betrokken voelen bij het onderwerp en dat er draagvlak is voor initiatieven.

In deze training leren deelnemers een gedeelde woordenschat rondom diversiteit in brede zin. We gaan onderzoeken welke elementen van diversiteit van grote invloed zijn op ieders identiteit, zelfbeeld en wereldbeeld. Ook bespreken we op welke elementen van diversiteit anderen ons aanspreken. Het is een workshop van reflectie en ervarend leren. Dit alles in een sfeer waarbij ieder totale regie houdt over zijn eigen verhaal.

Deze workshop is uitermate geschikt als teamworkshop. Het vertrouwen tussen teamleden wordt opgebouwd omdat gesprekken meer de diepte ingaan. Daarnaast zal er na de workshop meer oog zijn voor teamdynamiek en meer begrip en waardering voor verschillen onderling.

Wat levert deze training de deelnemers op:

  • Bewust worden van de eigen diversiteit in brede zin d.m.v de diversiteitscirkel
  • Een ruimere blik op andere perspectieven wat betreft identiteit, zelfbeeld en wereldbeeld
  • Realisatie van de impact van sociale identiteiten en het verschil in invloed en macht
  • Een duidelijker beeld van wat inclusie betekent in de eigen werkomgeving
  • Inzicht in de potentie en de uitdaging van werken in diverse teams

Om een goede kennis en ervaringsbasis voor D&I initiatieven te realiseren, adviseren we deze workshop te combineren met de Onbewuste vooroordelen workshop.

Voor wie:

Teams uit alle lagen van de organisatie, HR teams, executive teams

Duur:

1-2 dagdelen

Taal:

Nederlands of Engels

Methode:

Ervaringsgericht leren gecombineerd met theorie, reflectie, analyseren en experimenteren.
De theorie is gebaseerd op sociale studies en boeken omtrent sociale identiteit, caleidoscopische kijk en intersectionaliteit, geĆÆnspireerd op leermethode van Marten Bos.

Online of klassikaal:

De training kan zowel online (via Zoom) voor max 9 deelnemers per groep online gegeven worden of klassikaal voor max 10-12 deelnemers zolang de Corona maatregelen in acht worden genomen.

Blended learning options:

De training kan ondersteund worden door een online leerplatform van Mondiaal. Op dit leerplatform kunnen deelnemers tussen training dagen door extra informatie vinden, oefeningen doen, discussiƫren met andere deelnemers en de trainer en contact hebben. Er is ook een mogelijkheid tot een opvolgende coachgesprek over de voorgenomen actiepunten. Voor de borging van de leerresultaten is dit voor deelnemers zeer waardevol gebleken.

Ons trainingsaanbod:

Onbewuste vooroordelen training

Inclusief leiderschapstrainingsprogramma

Diversiteit & Inclusie