Onbewuste vooroordelen training

Gloria Keukens heeft een Master in Human Resources management van de New School University in New York en werkte jaren in internationale organisaties in HR functies en sinds 2014 als communicatie, intercultureel en diversiteit en inclusie trainer voor haar eigen bedrijf Mondiaal Training.

We denken dat we besluiten nemen op basis van weloverwogen redenen, gebaseerd op feiten en data. Onderzoek wijst echter uit dat het merendeel van onze beslissingen genomen worden met het deel van het brein wat onbewust is*. Ons brein is van nature lui en maakt gebruikt van patronen en snelkoppelingen met als gevolg dat we stereotyperen, generaliseren of weglaten wat niet in een eerder beeld past. Meestal zijn we ons daar niet eens bewust van. Dit kan leiden tot slechte besluitvorming, het verloren gaan van talent en verlaagde teamproductiviteit en – creativiteit.

Als jouw organisatie of team klaar is om het onbewuste, meer bewust te maken en meer divers talent aan te nemen, te promoten en ruimte te geven aan betere besluitvorming en inclusie in meetings: dan is deze training voor jou.

Wat levert deze training de deelnemers op:

  • Kennis van neurologische processen die onbewuste vooroordelen veroorzaken in het beoordelen van mensen en situaties en in besluitvorming
  • Kennen van de meest voorkomende vooroordelen die ruis veroorzaken: affinity bias, gender bias, information bias, conformation bias, halo and horn effect
  • Bediscussiëren in welke situaties deze ruis het meeste in jouw praktijk zou kunnen voorkomen en wat de negatieve impact daarvan is
  • Tips en advies van elkaar en met de trainer om deze ruis te minimaliseren voor betere besluitvorming en deze omzetten tot concrete actiepunten

Om een goede kennis en ervaringsbasis voor D&I initiatieven te realiseren, adviseren we deze workshop te combineren met de Diversiteit & identiteit workshop.

Voor wie:

Teams uit alle lagen van de organisatie, HR teams, executive teams

Duur:

2 dagdelen

Taal:

Nederlands of Engels

Methode:

Ervaringsgericht leren gecombineerd met theorie, reflectie en analyseren. *De theorie is gebaseerd op neurologisch onderzoek, wetenschappelijke artikelen en het boek van Ap Dijksterhuis “het slimme onbewuste” en “Thinking fast and slow” van Daniel Kahneman.

Online of klassikaal:

De training kan zowel online (via Zoom) voor max 9 deelnemers per groep online gegeven worden of klassikaal voor max 10-12 deelnemers zolang de Corona maatregelen in acht worden genomen.

Blended learning options:

De training kan ondersteund worden door een online leerplatform van Mondiaal. Op dit leerplatform kunnen deelnemers tussen training dagen door extra informatie vinden, oefeningen doen, discussiëren met andere deelnemers en de trainer en contact hebben. Er is ook een mogelijkheid tot een opvolgende coachgesprek over de voorgenomen actiepunten. Voor de borging van de leerresultaten is dit voor deelnemers zeer waardevol gebleken.

Ons trainingsaanbod:

Diversiteit & Identiteit training

Inclusief leiderschapstrainingsprogramma

Diversiteit & Inclusie