Op verschillende plekken in de wereld heb ik cultuurverschillen, “anders” zijn en exclusie en inclusie ervaren. Het is een bron van inspiratie voor het werk wat ik nu doe!
Mijn fascinatie voor communicatie, culturen en inclusie en exclusie is begonnen in 1991 toen ik op mijn 16e met mijn ouders verhuisde naar Antwerpen, Belgie.
Als enige Nederlander op een Belgische school voelde ik voor het eerst hoe het is om buiten de groep geplaatst te worden vanwege het “anders” zijn. Andere kleren, andere nationaliteit, andere manier van doen. Ik was een vreemde eend in de bijt. Ik hoorde er niet bij. Ik was raar, zij waren raar. Ik was me er toen niet van bewust dat er geen twee Europese landen zo cultureel verschillend van elkaar zijn dan Nederland en Belgie! Van de landen waar ik heb gewoond en gewerkt (US, China en Belgie) was de cultuurschok nergens zo groot als toen.
Ik heb aan den lijve ervaren welke emoties je ervaart als je anders bent en niet opgenomen wordt in een groep: eenzaamheid, boosheid en twijfel aan jezelf. Na mijn studie Personeel & Arbeid in Breda 5 jaar later werd mijn “ anders’ zijn in New York (US) juist weer als heel positief ervaren en verwelkomd door de smeltkroes van mensen van andere culturen om mij heen. Het leren kennen van nieuwe mensen over de hele wereld in een bruisende stad als New York was een ervaring die diepe indruk op mij maakte. Iedereen zo anders, en zo hetzelfde.
In 2000 in New York heb ik Amir leren kennen. Een wereldburger van Pakistaanse afkomst. Hij heeft op alle continenten van de wereld gewoond en is mijn lichtend voorbeeld in interculturele competentie. We zijn in 2007 getrouwd en we hebben twee kinderen: Noah en Maiya. Onze gezamenlijke ervaringen in verschillende landen, Amir’s levensvisie, onze Pakistaanse familie, het geloof en de gebruiken hebben er ook toe bijgedragen bij dat ik me in 2014 als trainer specialiseerde in Interculturele communicatie, Diversiteit & Inclusie.
Mijn missie is duidelijk: het zichtbaar maken van gemeenschappelijkheid tussen mensen met verschillende zienswijzen, achtergronden en verschillende belangen en het kunnen bespreken en optimaal gebruik maken van verschillen.Zowel in de samenleving als in het bedrijfsleven.
Mondiaal Training gelooft in een wereld waarin iedereen verbonden is. Het is mijn missie meer mensen bewust te maken van die verbondenheid met elkaar.
Door middel van coaching en het geven van trainingen in verbinden, communiceren en samenwerken wil Mondiaal Training deze visie vorm geven.
Onze visie bestaat eruit dat als mensen zich meer verbonden voelen in hun werk- en leef-omgeving, zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun unieke talenten beter zullen inzetten op alle vlakken van hun leven. Als geheel gaan we daar allemaal op vooruit. Als samenleving en in organisaties.
Als mensen meer verbondenheid voelen in hun werk- en leefomgeving, zullen zij meer geneigd zijn om hun talenten te ontwikkelen op alle vlakken van hun leven. Zowel in de samenleving als in organisaties hebben we daar profijt van.
Connect, communicate, collaborate = working better together globally.
Idealistisch? Zeker.
Hard nodig? Absoluut.
Lees meer over het trainingsprogramma gebaseerd op deze visie.