Gloria Keukens-Khan heeft haar Masters in Human Resources Development afgerond in het jaar 2000 aan de New School University in New York City met een certificate in Organizational Development.

Over Gloria

Het bewust worden van groepsdynamiek en cultuurverschil is ontstaan tijdens een moeizaam jaar in Antwerpen, Belgie.

G. Keukens IMG_0180 kopieGloria heeft na haar studie in de Recruitment sector gewerkt o.a op Wall street en eenmaal terug in Amsterdam bij een Engels recruitmentbureau Glotel. Haar Human Resources management loopbaan heeft zij bij McAfee anti-virus software company, 2Contact en Blastradius vorm gegeven gedurende 7 jaar.

Na de komst van 2 kinderen en de nodige pas op de plaats voor zelf reflectie specialiseerde zij zich in corporate training en opleiding. Hierin kan zij al een aantal jaren als ZZP-er haar drang naar vrijheid, creativiteit en idealisme kwijt.

Het zaadje voor Glorias fascinatie voor communicatie, culturen en in- en out group mechanismen werd geplant in 1991 toen zij op haar 16e met haar ouders verhuisde naar Antwerpen, Belgie.

Op de nieuwe school ervoer zij voor het eerst hoe het is om buiten de groep geplaatst te worden vanwege het “anders” te zijn. Andere kleren, andere nationaliteit, andere manier van doen. Zij ervoer wat het genegeerd worden door de meerderheid teweeg bracht: eenzaamheid, boosheid en onzekerheid. Na haar studie Personeel & Arbeid in Breda 5 jaar later werd het “ anders’ zijn in New York juist weer als heel positief ervaren en verwelkomd door de meerderheid. Het leren kennen van nieuwe mensen over de hele wereld in een bruisende stad als New York was een ervaring die diepe indruk op haar maakte.

Met het leren kennen van haar huidige partner en echtgenoot van Pakistaanse afkomst was de zoektocht naar een missie duidelijk: het zichtbaar maken van gemeenschappelijkheid tussen mensen met verschillende zienswijzen, achtergronden en verschillende belangen.

Gloria heeft een drang naar het bouwen van bruggen daar waar mensen afstand voelen tot elkaar. Dit is de kern van Mondiaal Training: bijdragen aan een ideale wereld waar de nadruk ligt op gemeenschappelijkheid en verschillen kunnen worden gewaardeerd: zowel in de samenleving, als in het bedrijfsleven.

Onze Missie

Mondiaal Training gelooft in een wereld waarin iedereen verbonden is. Het is onze missie meer mensen bewust te maken van die verbondenheid met elkaar.

Door middel van coaching en het geven van trainingen in verbinden, communiceren en samenwerken wil Mondiaal Training deze visie vorm geven.

Onze visie bestaat eruit dat als mensen zich meer verbonden voelen in hun werk- en leef-omgeving, zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun unieke talenten beter zullen inzetten op alle vlakken van hun leven. Als geheel gaan we daar allemaal op vooruit. Als samenleving en in organisaties.

Onze Visie

Als mensen meer verbondenheid voelen in hun werk- en leefomgeving, zullen zij meer geneigd zijn om hun talenten te ontwikkelen op alle vlakken van hun leven. Zowel in de samenleving als in organisaties hebben we daar profijt van.

Connect, communicate, collaborate =
working better together globally.

Idealistisch? Zeker.
Hard nodig? Absoluut.

gkeukensOver Gloria